Barb (Berber)

Barb (Berber)

2117
0
SHARE

Zgodovina:

V 7. stoletju, so iz severne Afrike Berberski konjeniki konje naselili na jug Španije in s tem je ta pasma postala poleg Arabskih polnokrvnih konj, ena od temeljev vseh današnjih evropskih in ameriških pasem. Ne smemo spregledati tudi dejstva, da je pripomogla k razvoju današnjega Angleškega polnokrvnega konja.{+++}

http://horsebreedslist.com/horse-breeds/107/moroccan-barb

Reja:

Pasma predvidoma izvira iz S Afrike (Tunis, Alžirija in Maroko). Znanstveniki predvidevajo, da je gruča konjev ušla vplivom Ledene dobe in se naselila na obrobju S Afrike. Če je tako, potem je pasma starejša celo od Arabskih konj. S časoma je v pasmo pritekla še kri arabcev, vendar je njihova konstrukcija popolnoma drugačna. Pasma je igrala tudi pomembno vlogo pri osvajanju Muslimanskih ljudstev.

Čeprav izvor Barbskih konjev ni popolnoma dokazan, obstajajo temeljne razlike med njimi in Arabskimi konji.

Opis konja:

Konstrukcija konja ni elegantna, ima podrt križ, nizko nasajen rep in glavo oblike primitivnih konj. Profil glave je raven, včasih s pridihom “Romskega” nosu. Viher je večinoma nizek. Vsekakor pa vse to prekaša vzdržljivost in trdoživost, ki so ju razvili na grobi podlagi puščave, ter hitrost na kratke razdalje.

Dovoljene barve: vsi enobarvni tipi, največ je sivcev.

Višina vihra: okrog 150 cm.

Viri:

Dorling Kindersley: Horses

BREZ KOMENTARJEV