Dokaz, da nikoli ni prepozno!

Dokaz, da nikoli ni prepozno!

1438
0
SHARE

Prababica, ki je pri 81 letih ponovno pričela z jahanjem konj, je zasedla drugo mesto na tekmovanju v Devonu.

Annie Rea se je prijavila pod imenom “Babica Annie” 11. septembra na tekmovanju v Mare and Foal Sanctuary v New Abbot v Devonu.  Tekmovanja se je udeležila s pet let starim Welsh ponijem iz seckije C.

“Bilo je čarobno. Bila sem mirna in sproščena, dokler na prizorišču tekmovanja nisem zagledala vse te konje. Ko sem prispela sem se vprašala: “Kaj počnem tukaj?” Čeprav sem bila na trnih, je bila izkušnja prijetna in s tem sem obkljukla še eno točko na mojem seznamu stvari, ki jih želim početi,” je povedala 81 letna Annie Rea.

Annie je lastnica 20 letnega konja po imenu Apache, za katerega kljub svojim letom vsak dan skrbi sama.  Ima štiri otroke, sedem vnukov in dva pravnuka. Že kot otrok je rada imela konje in veliko jahala, vendar svojega konja ni nikoli imela. Jahanje je kasneje opustila zaradi obveznosti do družine. V konje se je zaljubila ko je prvič pri šestih letih sedla na konja svojega strica. Pred poletjem 2016 (2 meseca pred tekmo), ko se je odločila za tekmovanje ni jahala kar 50 let. Povedala je, da jaha brez problema, težave ima le pri razjahovanju. “Ko sem se odločila za udeležbo na tekmovanju, ni prav nihče ugovarjal, saj sem bila odločena, da to izpeljem. Hvaležna sem vsem, ki so mi pri tem pomagali. Moje dolgoletne sanje so se uresničile” je povedala za revijo H&H.

 

Vir: Horse&Hound (2017): http://www.horseandhound.co.uk/news/great-grandmother-wins-first-rosette-aged-81-596410