Domači premični izpust

Domači premični izpust

3756
0
SHARE

Moja ideja in izvedba v praksi, za izdelavo premičnega izpusta. Ko konji določen del pašnika popasejo, izpust preprosto preselimo naprej. Po nekaj selitvah in ob dobrem vremenu, se takšen izpust ponovno znajde na ozelenelem mestu, kjer je bil postavljen prvič.

Za kotne stebričke sem uporabil kar rebraste (14 mm debele) gradbene palice, ki se jih razrezal na dolžino 170 cm. Vidite jih na fotografijah. Palice bi lahko bile tudi tanjše, vendar takrat težje nastavimo nanje izolatorje oz. le ti potem rabijo podlogo. Za podlogo lahko uporabite kakšno staro notranjo gumo od samokolnice, ki jo razrežete na trakove in oblepite z izolirnim trakom. Torej palice zabijem v zemljo in ker izolatorji še niso nameščeni ni bojazni, da bi katerega s kladivom “sneli”. Še lažje zabijanje je z s kakšno težjo cevjo, ki je na eni strani zadelana, po možnosti pa ima ob straneh ročaje. Za vmesne stebričke lahko uporabite navadne plastične, ki se mi ne zdijo najbolj posrečena izvedba. Na soncu se radi upogibajo, pa tudi niso ravno najbolj stabilni, saj jih nagne že rahel vetrič. Sam bi raje uporabil kakšno domačo izvedbo, vendar imam na voljo še nekaj kupljenih od prej.

Ko železne palice zabijete, nanje dodate izolator. Montaže je izredno preprosta, saj izolator enostavno privijete.

Končno skozi postavljeno konstrukcijo potegnete trakove (jaz imam bele 2 cm široke) in na njih po potrebi namestite električni pastir. Trakove začnite vleči spodaj in na mestu, kjer želite, da bo vhod. S trakom greste okoli in na koncu preidete na zgornje izolatorje in nadaljujete v obratni smeri. Za navijanje trakov sem uporabil kar Claberjev sistem za navijanje vodnih vrtnih cevi. Gor spravimo več traku in še cenejši je od naprav, ki se jih da kupiti in so namenjene za navijanje el. trakov.

 

BREZ KOMENTARJEV