Filmi o konjih za deževne dni

Filmi o konjih za deževne dni

3458
0
SHARE

SECRETARIAT: Resnična zgodba o konju z velikim srcem in njegovo lastnico, ki verjame vanj. Penny Chenery po smrti svojega očeta prevzame ranč, za katerega vsi pravijo da bo njegovo finančno stanje pokopal njo in njeno družino. Poleg nekaj zvestih prijateljev je edina, ki verjame, da lahko reši ranč s pomočjo enega izmed dirkalnih konj

 

 

SEABISCUIT: Film je posnet po resničnih dogodkih o konju, ki je bil “premajhen”, da bi postal eden najslavnejših dirkalnih konjev vseh časov.

 

 

 

 

SPIRIT: STALLION OF THE CIMARRON: Risani animirani film o divjem radovednem mustangu in nenavadnem prijatelju ki ga sreča na svoji poti polni nepričakovanih zapletov.

 

 

COWGIRLS N’ ANGELS 1: Glavna junakinja zgodbe je uporniška deklica Ida, ki sanja o tem, da bo nekega dne našla svojega očeta, ki je bil nekdaj glavna zvezda rodea. Tekom iskanja se pridruži skupini mladih odštekanih deklet – Sweethearts of the Rodeo, ki se iz tedna v teden udeležuejo tekmovanj na rodeih v akrobatskem jahanju, kjer začne na novo spoznavati kaj pomeni “družina”.

 

 DAKOTA’S SUMMER (Cowgirls n’nangels 2): Dakota’s summer je drugi del filma Cowgirls n’ angels. Tokrat je v glavni vlogi najstniško dekle, ki je del ekipe Sweethearts of the Rodeo. Zabavno rodeo življenje ji prekriža nepričakovana novica, katera ji za vedno spremeni življenje.

 

THE CUP: Dirka za Melbourne Cup je dirka plonokrvnih angleških konj s 150 letno zgodovino v Avstraliji. Film prikazuje tako sladke kot najbolj grenke trenutke v življenjih džokejev, ki se pripravljajo na slavno dirko Melbourne Cup in vsakodnevno postavljajo svoje življenje na nitko.

 

 

RUFFIAN: Življenje mlade kobile, ki je dominirala na hipodromih v poznih 70ih letih 20. stoletja. Njena zgodba te ne pusti hladnega.

 

 

 

BUCK: Dokumentarni film o kavboju Bucku Brannamanu, kateri se vsakodnevno srečuje s problematičnimi konji….

 

 

 

PHAR LAP: Zgodba enega najbolj znanih avstralskih dirkalnih konj, katerega smrt do danes ostaja zavita v meglo.

 

 

 

HORSE WHISPERER: Obupana mati deklice po imenu Grace, se zateče po pomoč k “šepetalcu konjev” Tomu. Ta ima pred seboj težko nalogo, saj mora pomagati tako njej kot njenemu konju ki ju je nesreča močno zaznamovala. Na poti do uspeha se Grace in njen konj soočata s težavami… jih bosta premagala?

 

 

SYLVESTER: Charlie je dekle, ki se iz dneva v dan bori za preživetje svoje družine. Ko ostane brez službe se odloči da bo svojega njaboljšega “bronco” konja spremenila v najboljšega dresuraša in parkuraša, da bi zmagala na enem od najprestižnejših 3 dnevnih tekmovanj. Ker sama ne ve nič o dresuri in preskakovanju ovir…

 

 

MISTY: Zgodba nas popelje v mesto Chicoteague, kjer se vsakoletno odvija dražba divjih konj. Tam se brat in sestra zaljubita v troletno divjo kobilo The Phantom za katero še nimata zbranega denarja. Kobila pa tudi za njiju pripravlja presenečenje…

 

 

A HORSE FOR DANNY: Danny Bara je enajst letna deklica, ki živi s stricem Edijem, trenerjem konj in ostalo ekipo na enem izmed hipodromskih stez. Pozna vse spletke, konje in predvsem kakos e zmaguje…

 

 

 

MOONDANCE ALEXANDER je deklica z nenavadnim imenom in konjem nenavadne barve…

 

 

 

NATIONAL VELVET: Glavni trije junaki zgodbe so fant, deklica in konj. Velvet je deklica, ki ima konja poi menu Pie za katerega je prepričana, da lahko zmaga na dirki Grand National, Mi Tylor pa je fant ki rad od vandra tam kamor ga pot zanese Vsi trije se podajo na “potovanje” katero ima neverjeten in nepričakovan konec za vse tri junake.

 

 

INTERNATIONAL VELVET je drugi nadaljevanje filma“National Velvet”, katerega glavna junaka se znajdeta v ekipi, ki se odpavi na Olimpijske igre…

 

 

 

AMAZING RACER: Najstniško dekle se je po smrti očeta primorana preseliti k svoji biološki materi katera jo je zapustila ob rojstvu. Je življenje res tako črno kot se zdi ali bo našla svojo sorodno dušo na štirih nogah, katera jib o odprla svet v čisto drugačni luči?

 

 

FLICKA 1, 2, 3: Zgodba divje kobile, ki nikoli ni bila čisto udomačena jahati pa se je pustile le nekaj ljudem katere je izbrala sama in vsakemu prinesla tako košček sreče kot življenjsko lekcijo.

 

 

 

THE LONG SHOT: Annie Garett je mati 7-letne deklice in lastnica konja poi menu Tolo. Ko jo na poti v drugo državo zapusti mož in ji pobere ves denar se zaposli kot hlevar na ranču kjer vzrejajo in trenirajo konje za dresurno jahanje. Pot življenja jih popelje na potovanje polno padcev in vzponov.

 

 

MIDNIGHT STALLION: Družina, ki posvoji divjega črnega vranca. Jim bo prinesel srečo ali bodo izgubili vse kar imajo..?

 

 

 

 

 

SHERGAR: Je zgodba o konju, ki temelji na resničnih dogodkih. Shergar je dirkalni konj, katerega sredi noči ugrabijo teroristi iz zagate pa ga reši osiroteli deček.

 

 

 

 

MISTY: Zgodba nas popelje v mesto Chicoteague, kjer se vsakoletno odvija dražba divjih konj. Tam se brat in sestra zaljubita v troletno divjo kobilo The Phantom za katero še nimata zbranega denarja. Kobila pa tudi za njiju pripravlja presenečenje…

 

 

 

READY TO RUN: Nenavadna zgodba o konju, ki je imel tremo pred nastopi na dirkah. Da izveš kako so to rešili, pa bo potrebno pogledati film… 🙂

 

 

 

 

RACING STRIPES: Komedija o zapuščeni zebra, ki je odraščala v družbi dirkalnih konj in misli da je ena izmed njih. Njena želja je…