Gala predstava najlepših lipicancev in Perpetuum Jazzile

Gala predstava najlepših lipicancev in Perpetuum Jazzile

2222
0
SHARE

Gala predstava najlepših lipicancev in Perpetuum Jazzile je včeraj navdušila množico obiskovalcev Dnevov Kobilarne Lipica

BELI LIPICANCI IN PERPETUUM JAZZILE – ZDRUŽENI V EDINSTVENI SLOVENSKI ZGODBI

Pred svetovnim dnevom turizma, 27. septembrom, so Dnevi Kobilarne Lipica združili dva vrhunca slovenske kulture

Beli lipicanski žrebci na vajetih jahačev Lipiške šole klasičnega jahanja so včeraj prvič zaplesali ob zvokih slovenske svetovno znane vokalne skupine Perpetuum Jazzile. Kot glavne zvezde gala predstave Dnevov Kobilarne Lipica so navdušili množico obiskovalcev in pripravili nepozaben spektakel.

Solo nastop vrhunsko izšolanega lipicanskega žrebca, atraktivni skoki šole nad zemljo in »ples« kočij so navdušili s prepletom dresure konj in vrhunskih vokalov ter pritegnili vrsto uglednih gostov, med katerimi je bil tudi predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, dr. Milan Brglez.

V.d. direktorice Kobilarne Lipica Lorela Dobrinja je v pozdravnem nagovoru številnim ljubiteljem Lipice in lipicanca poudarila: »Z vsebino Dnevov Kobilarne Lipica smo združili dve pomembni zgodbi Slovenije, in sicer zgodbo lipicancev in Lipice ter mednarodno nadvse prepoznavno in uspešno vokalno skupino Perpetuum Jazzile ter tako pokazali, kaj vse imamo in kaj zmoremo.«

Prav s tem in s svojimi lipicanci so navdušili tudi člani Združenja rejcev lipicanca Slovenije, PRC Krumperk Biotehniške fakultete in konjeniki Postaje konjeniške policije Ljubljana. Številnim obiskovalcem, med katerimi je bilo veliko družin z otroki, je bil na voljo pester in privlačen celodnevni spremljevalni program. Odličen obisk Dnevov Kobilarne Lipica je tako znova potrdil, da Lipica živi v zavesti Slovenk in Slovencev kot nekaj izjemnega, na kar smo ponosni.

loko unnamedo unnamed