Kdo je avtorica teh prečudovitih slik?

Kdo je avtorica teh prečudovitih slik?

5233
0
SHARE

Predstavitev Kjara Kocbek Animal Photography

Živali in fotografija. To sem jaz. 21-letna fotografinja iz Ceršaka, ki uživa v fotografiranju živali in lovi spomine, ki ostanejo večno. Iščem tisto “nekaj”, kar fotografiji da poseben čar in gledalcu občutek začudenja. Pravljični trenutki so tisti, kateri me prevzamejo in s pomočjo fotografije jih poskušam prikazati v resničnem svetu. Čudeži se dogajajo, pravljice postajajo resnične in te prikazujem na svojih fotografijah.

Kdaj in kako sem začela.
Najprej sanje, potem realizacija in danes poklic. Skozi ljubezen do konj sem spoznala ljubezen do fotografije, s katero sem želela ovekovečiti konjevo eleganco in moč. Fotografija je bila edina možnost, da zajamem trenutke in jih zadržim za vedno.

Svojo fotografsko pot sem pričela pri 16. letih. Že takrat me je moj prvi zrcalno refleksni fotoaparat, znamke Sony, spremljal povsod. O sami fotografiji in fotografski opremi nisem vedela prav nič, a želja po napredovanju in izboljševanju, me je gnala naprej. Hotela sem ujeti trenutke, katerih ni videl nihče drug in že od nekdaj sem v fotografiji iskala nekaj posebnega. Nekaj pravljičnega, kar bi mojo fotografijo naredilo drugačno od drugih fotografov. Med tem, ko drugi fotografi iščejo tehnično pravilno fotografijo, sem se jaz osredotočila na trenutke. S svojo fotografijo sem želela vstopiti v neresnični svet. Fotografirala sem v sončnih zahodih, se igrala s svetlobo, a kmalu mi je postalo jasno, da to ni dovolj. Svoje izobraževanje sem zato nadaljevala v programu Photoshop, brez katerega si danes ne znam predstavljati mojih fotografskih izdelkov. Je pripomoček, ki mi pomaga, da ostali vidijo to, kar vidim jaz v moji glavi.

Kaj mi pomeni fotografija, lokacije, motivi.
Fotografija mi pomeni sprostitev, kreativnost in pobeg iz realnosti. V njej lahko prikažem še tako pravljične ideje, ki si jih zamislim. Najraje fotografiram konje in pse, ki me spremljajo že od malega. Poskusim jih postaviti v najboljšo sceno in v fotografijo ujeti njihovo eleganco, igrivost, ponos in lepoto. Skratka njihov karakter, ki vsakega konja ali psa naredi tako edinstvenega. Pomembno mi je, da najdemo pravilno lokacijo, saj to pri moji fotografiji igra večjo vlogo kot si morda mislite. Rada imam peščene plaže, ravnino, gore, iglaste gozdove, rožnate travnike in zasneženo pokrajino. V vsakem letnem času se najde nekaj lepega in vsak ima svoj poseben čar. Obožujem naravno svetlobo, zato fotografiram izključno pri sončnih vzhodih in zahodih. Ti celotno sceno odenejo v tople barve in vzbudijo pravljično vzdušje. Ob tem pa nastanejo fotografije, ki vam vzamejo sapo.

Kaj ustvarjam? Dosežki?
Začetki v fotografiji so najtežji, zato med drugim ponujam tudi različne tematske delavnice fotografije. S pravilnimi smernicami in znanjem pomagam mladim ustvarjalcem na začetkih fotografske poti. Skupaj najdemo njihov stil fotografiranja, s katerim je moč pridobiti na prepoznavnosti. Pogledam si njihove fotografije, jim pomagam z nasveti in naučimo se osnovne teorije, katero udeleženci kasneje uporabijo v praksi. Skupaj se učimo, napredujemo in si izmenjujemo mnenja. Rada pa delim znanje, ki ga imam, vendar se tudi moje izobraževanje še zdaleč ni zaključilo.

Dosežke določa vsak sam. Zame je dosežek vsako uspešno zaključeno fotografiranje, ki se konča z nasmeškom stranke. Takrat vem, da sem opravila odlično delo in pomagala pri ustvarjanju večnih spominov. Seveda mi veliko pomenijo tudi ostala sodelovanja, objave in projekti. Eden največjih projektov v prejšnjem letu je zagotovo bil fotografiranje za Halloween (Noč čarovnic). Sodelovalo je 8 oseb in 3 podjetja. Med drugim smo imeli svojo snemalko, vizažistko in šiviljo. Skupaj nam je uspelo narediti edinstvene fotografije, ki so bile temi primerne.

Prihodnost.
Pravijo, da nikoli ne veš kaj bo prinesla prihodnost. A jaz vem, da si jo bom pisala sama. Želim si izpopolnjevati svoj stil fotografiranja in v objektiv ujeti še veliko lepih trenutkov. Porazov in padcev me ni strah, saj me prav ti spomnijo kaj si zares želim. Fotografija je tisto, v čem zares uživam in v čem zablestim. Zame je veliko več kot le poklic in vsekakor si v prihodnosti želim še naprej nadaljevati v tej smeri. Pričarati nepozabne trenutke, spoznati veliko čudovitih ljudi in njihove štirinožne spremljevalce, z njimi pisati pot uspeha in ustvarjati spomine, ki ostanejo zavedno.

Kontakt:

Email: kjara.kocbek.animalphotography@gmail.com

Telefon: 031308524

Spletna stran: kjara-kocbek-animalphotography.weebly.com

Facebook: Kjara Kocbek Animal Photography

Instagram: @kjarakocbek