Koliko nas stane (ne)zavarovanje konja?

Koliko nas stane (ne)zavarovanje konja?

1489
0
SHARE

Število konjev in drugih kopitarjev se je v Sloveniji v zadnjih 10 letih močno povečalo.

Kot dobri skrbniki delovnih konjev in konjev za šport ter rekreacijo se trudimo, da bi po najboljših močeh poskrbeli za njihovo zdravje.

Nezgoda in bolezen nikoli ne počivata, zato se kot odgovorni lastniki zavedamo, da lahko tudi naši konji, osli, mezge in mule zbolijo ali se poškodujejo. V tem primeru je najmanj kar lahko za njih storimo, da jim namenimo kvalitetno strokovno pomoč in dodatno nego.

Tako strokovna pomoč kakor odškodnina za škodo, ki jo je naša žival povzročila tretjim osebam, je povezana s stroški, ki jih lahko delno ali v celoti prenesete na zavarovalnico s sklenitvijo kvalitetnega zavarovanja.(Vir: zav. Sava)

Komu je zavarovanje namenjeno?
Zavarovanje je namenjeno vsem odgovornim lastnikom:

  • konjev,
  • oslov,
  • mul in
  • mezg.

Kaj zavarovanje krije?
Zavarovanje konjev nudi kritje v primeru:

  • pogina zaradi nezgode(primerno še posebej za konje v dirkah,kjer so poškodbe pogostejše),
  • pogina zaradi bolezni(kolika, ki je najpogostejša in še druge)
  • brezbolečinske usmrtitve ob neozdravljivi bolezni oziroma nezgodi,
  • nastanka stroškov zdravljenja,
  • odgovornosti lastnika živali za škode, ki jih povzroči tretjim osebam.
  • izgube žrebeta ob porodu in drugo.

Primer(povzročitve škode tretji osebi):
Jezdite ob cestišču ter se za vami pripelje avto. Konj se ustraši na kar brcne v avto. Avto je nov ter višjega cenovnega ranga. Škoda, ki jo konj povzroči je tudi temu primerna(visoka, lahko tudi par tisoč evrov). V takem primeru je zelo pametno imeti zavarovanega konja, ker zavarovanje ni takšen strošek kot je lahko potem škoda ki je bila povzročena.

Trajanje zavarovanja
Zavarovanje lahko lastniki hišnih ljubljenčkov sklenete za obdobje enega leta in ga ob poteku zavarovalne pogodbe podaljšate pri svojem zastopniku.

Svetujemo vam, da se pred sklenitvijo zavarovanja v primeru odprtih vprašanj posvetujete z strokovnjaki za zavarovanje živali.(Vir: zav. Sava)

Zavarovanje osebe oz. lastnika konja.
Tako kot imamo zavarovanega konja je skoraj pod nujno imeti tudi zavarovanega samega sebe. Ali ste se kdaj vprašali kakšni so stroški in prihodki, ki nastanejo, če se poškodujete oz. pride do kakšne resne bolezni? Stroški ali drugače rečeno položnice ostanejo enake ne glede v kakšnem zdravstvenem stanju ste. Vaši prihodki, sploh če ste zaposlen pa se zmanjšajo, kot tudi vaša aktivnost s konjem. Kot so razni vaši treningi konja, niste zmožni nuditi razne turistične dejavnosti s  konji kot so jezdenje, vožnje s kočijo. Da pa bi dobili vsaj približno nadomestilo za tisto kar ste prikrajšani imamo za vas različna zavarovanja vseh vrst(zavarovanje  življenja, nezgodno zavarovanje, zavarovanje v primeru hude bolezni, premoženjska zavarovanja, pravna pomoč(arag)…)

Kje lahko pridobite več informacij in brezplačen izračun?
Zavarovalna zastopnika:
Tomaž Agrež:041-385-622
Primož Painkret: 040-217-122