Konj kot “taksist” naivnim turistom

Konj kot “taksist” naivnim turistom

2599
0
SHARE

Kadar se odpravimo na počitnice ali dopust, ponavadi počnemo stvari, ki jih v našem norem vsakdanjiku ne moremo ali nam na kraj pameti ne pride. Ena od teh stvari so vožnje s kočijo po mestu, ki jih nudijo razno razni kočijaži, ki imajo po navadi v mislih le koliko bodo zaslužili na račun svojih podhranjenih, poškodovanih in psihično uničeh konj, od naivnih turistov.

Eden takšnih primerov, ki vsekakor ni osamljeni primer, je zgodba o konju nekje sredi Mexica, kjer se je konj pod težo kočije in njihovih potnikov doživel žalostno usodo, saj je sredi ulice omagal, po vsej verjetnosti zaradi dehidracije in malomarnega ravanja (zanemarjanje poškodb, podhranjenost, psihični, fizični napor in še bi se dalo naštevati…)

Čeprav se o konjevem ozdaju ne ve veliko, je jasno, da je konj končal svojo »kariero«, kot »taksist« za naivne turiste.

Če si želite ogledati realni posnetek situacije, si ga lahko ogledate tukaj.

Zavedati se morate, da ne gre metati vseh ponudnikov teh storitev v isti koš. Saj veš, vedno obstajata dve plati zgodbe – dobra in slaba. Vendar, pa ti polagam na dušto, da naslednjič dvakrat premisliš, kadar ti nekdo ponudi čudovito vožnjo s kočijo, nekje v veliki prestonici, kjer je vse kar vidite okrog sebe, beton, hrup in gost promet, sploh pa če se ti zdijo konji, podhranjeni, maltretirani in poškodovani.

Vir: Horse addicted, 2017: http://horsesaddicted.com/horse-collapsed-streets/