Konj z neverjetnim karakterjem

Konj z neverjetnim karakterjem

1247
0
SHARE

Ameriški quarter konj je trenutno najštevilčnejša pasma na svetu, njene predstavnike pa najdemo na vseh celinah sveta. Desetletja skrbne selekcije so quarter konja izoblikovala v delovnega konja s stabilnim karakterjem, ki se še posebej kaže pri delu z živino. Njegova vsestranskost ga je pripeljala tudi v tekmovalne arene, svoje mesto pa je našel tudi kot družinski konj.

V Sloveniji se organizirano vzreja od leta 1998 in danes je pri nas že več kot 600 konj. Z njim lahko tekmujemo v različnih western disciplinah kot so reining, horsemanship, ranch riding, trail in pleasure. V tujini tekmujejo tudi v angleških disciplinah in delovnih disciplinah. Slednje izhajajo iz vsakodnevnega dela na rančih z govedom.

SLOVENSKO ZDRUŽENJE QUARTER KONJA
SIQHA je rejska organizacija, ki je uradno mednarodno priznana podružnica Ameriškega združenja quarter konja (AQHA) s sedežem v Texasu. Tako pri AQHA kot pri SIQHA organizaciji je je dobrobit konja na prvem mestu.  prav tako pa je pomembna promocija vsestranskosti ameriškega quarter konja.

Pod okriljem SIQHA pa ne spada samo quarter konj temveč tudi tudi pasmi ameriški paint konj in appaloosa, ki se poleg quarter konj lahko udeležujejo tekem za državno prvenstvo in rejske razstave.

SIQHA letno organizira rejsko razstavo konj, izobraževanja in delavnice s področja dela s konji, znanja jahanja in reje kjer v sodelovanju s slovenskimi ranči organizira tekme za državno prvenstvo SIQHA.

Prednosti, ki jih prinaša članstvo v SIQHA:

 • Brezplačno pomoč pri urejanju rejske dokumentacije za pasme ameriški
  quarter konj, ameriški paint konj in appaloosa,
 • nižjo pristopnino za rejsko razstavo, izobraževanja in ostale plačljive dogodke
  SIQHA,
 • brezplačno objavo oglasa (za prodajo konja ali oglaševanje licenciranega
  žrebca za pripust) na spletni strani in FB profilu združenja,
 • vpis na seznam rejcev, lastnikov ali tekmovalcev na naši spletni strani, z
  objavo logotipa in povezavo na vašo predstavitveno stran,
 • prednost pri vključevanju v izobraževalne programe AQHA in SIQHA in
 • cenejše urejanje rejske dokumentacije za vaše konje (identifikacija kopitarja,
  izdaja ID dokumenta, prepis lastništva konja, sezonski pregled žrebca s
  preiskavami).

Ob včlanitvi prejmete tudi praktično darilo in bon za brezplačno udeležbo na izbrani delavnici SIQHA kot gledalec. Pa ne pozabite, da boste z včlanitvijo postali član velike družine, ki jo druži ljubezen do ameriških pasem konj in western jahanja. Včlanite se – enostavno, tudi preko spleta.

Postanite naš član in nam pomagajte sooblikovati prihodnost western skupnosti
v Sloveniji.

 

Vir: SIQHA, Slovensko združenje Quarter konj, 2017: http://www.siqha.si/wp_slo/