Koraki k boljšemu odnosu s konjem 10

Koraki k boljšemu odnosu s konjem 10

1695
0
SHARE

Video posnetek kot dodatek k prispevku v februarski številki Revije o konjih, leto 2010

PRVI KORAKI S SEDLOM IN JAHAČEM NA HRBTU

Ne pričakujmo in ne zahtevajmo preveč od konjevih prvih korakov pod sedlom.Bodimo le potnik in se potrudimo, da bo prva ježa za konja pozitivna izkušnja.


Naslednji korak je bil precej počasen, ker se je Beni le stežka naučil, kako se sproščeno gibati z dodatno težo na hrbtu. Le-ta ga je očitno metala iz ravnotežja in to ga je motilo do te mere, da se ni upal premakniti, ker se je bal, da se bo prevrnil. Proces pridobivanja samozavesti in ravnotežja je bil počasen in dolgotrajen, vzel nam je skoraj mesec in pol vsakodnevnega dela. Vendar pa sta se naše potrpljenje in doslednost izplačala.
Mark Rashid, A Good Horse is Never a Bad Color

Cel članek preberite v Reviji o konjih, februar 2010, str. 32 -33.

 

Še opravičilo: video prispevki nastajajo iz posnetkov beleženja dela in napredka pri ujahovanju mladih konj (kar je pri nas redna praksa) in niso namensko snemani za prilogo k člankom. Zaradi tega njihova kvaliteta “šepa”. Vendar nam je pomembneje, da si lahko ogledate resnične situacije, v katerih se pri delu z razmišljajočim živim bitjem znajdemo in dejanske prve reakcije konj, kot pa zrežirane posnetke, katerih prikazovanje idealnega odzivanja bi bilo blago rečeno zavajajoče. Vašcer QH

 

Bralcem svetujemo, da poiščejo nasvet kvalificiranega veterinarja in/ali strokovnjaka preden začno s kakršno koli diagnozo, zdravljenjem, terapijo oziroma delom s konjem.

BREZ KOMENTARJEV