Koraki k boljšemu odnosu s konjem 6

Koraki k boljšemu odnosu s konjem 6

1215
0
SHARE

Video posnetek kot dodatek k prispevku v oktobrski številki Revije o konjih, leto 2009.

Vse, kar smo se učili do sedaj, bo počasi začelo dobivati svoj smisel. Čeprav morda komu ni bilo jasno, čemu so potrebne nekatere vaje, če bo določeno znanje konj sploh potreboval kdaj v prihodnosti ali zakaj je napisanih že 15 prispevkov o delu z mladim konjem, pa še nismo prišli do trenutka, da bi konja dejansko zajahali, počasi vse pada na svoje mesto.

Vaja, ki jo predstavljamo tokrat, bi bila težko izvedljiva, če konja ne bi desenzitivirali z vrvjo po telesu. Ne bi je mogli izvesti, če konja ne bi učili uvijanja in mehkosti, popuščanja pritisku ter odmikanja zadnjega dela. Njen namen je preizkušanje konjeve odzivnost in popuščanja pritisku. Kar je še bolj pomembno, ta vaja pripravlja konje tudi na dejstvo, da ga bomo kmalu začeli usmerjati z vajetmi.

Kompas za ujahovanje
profesionalnega konjarja Richarda Wintersa
… Skoraj vsakdo je lahko jezdec. Vsa »umetnost« jahanja je v tem, da ne pademo s konja. Konjarstvo, po drugi strani, je bolj elitni klub, rezerviran za tiste, ki želijo več kot samo suniti z nogo za naprej in potegniti za vajet za ustavljanje. Prizadeven konjar priznava, da nam konji lahko celo naše življenje dajejo znanje in razumevanje, če smo se jim pripravljeni celi posvetiti. Izmed vseh, ki imajo resne ambicije v konjarstvu, pa so samo redki dorasli izzivu ujahovanja mladih konj. …

Cel članek preberite v Reviji o konjih, oktober 2009, str. 44-45.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/UpVVxIgypZg" width="425" height="344" allowfullscreen="true" fvars="fs=1" /]

Bralcem svetujemo, da poiščejo nasvet kvalificiranega veterinarja in/ali strokovnjaka preden začno s kakršno koli diagnozo, zdravljenjem, terapijo oziroma delom s konjem.

BREZ KOMENTARJEV