Koraki k boljšemu odnosu s konjem 9

Koraki k boljšemu odnosu s konjem 9

1685
0
SHARE

Video posnetek kot dodatek prispevku v januarski številki Revije o konjih, leto 2010.

PRVIČ V SEDLU

Napočil je torej tudi trenutek, ko bo naš konj prvič začutil težo jezdeca na svojem hrbtu. Še pred tem pa je naša naloga, da se skupaj naučimo zajahati ga iz obeh strani brez da ga vznemirimo ali povzročimo da se premakne. Samo zajahanje je lahko vir prenekatere nesreče, zato je pravilen pristop k učenju varnega zajahanja zelo pomemben.

….
Kaj je prva stvar, ki jo naredimo, potem ko smo se prvič usedli na neujahanega konja?
Razjahamo. Resno. Tako previdno, kot smo ga zajahalo, ga tudi razjahamo. Naj konj spozna, da nismo plenilec in da ne bomo ostali za vedno na njegovem hrbtu.

….

Cel članek preberite v Reviji o konjih, januar 2010, str. 30 -32.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/mX461zvDh2s" width="425" height="344" allowfullscreen="true" fvars="fs=1" /]

 

Še opravičilo: video prispevki nastajajo iz posnetkov beleženja dela in napredka pri ujahovanju mladih konj (kar je pri nas redna praksa) in niso namensko snemani za prilogo k člankom. Zaradi tega njihova kvaliteta “šepa”. Vendar nam je pomembneje, da si lahko ogledate resnične situacije, v katerih se pri delu z razmišljajočim živim bitjem znajdemo in dejanske prve reakcije konj, kot pa zrežirane posnetke, katerih prikazovanje idealnega odzivanja bi bilo blago rečeno zavajajoče. Vašcer QH

 

Bralcem svetujemo, da poiščejo nasvet kvalificiranega veterinarja in/ali strokovnjaka preden začno s kakršno koli diagnozo, zdravljenjem, terapijo oziroma delom s konjem.

BREZ KOMENTARJEV