Najhitrejši čas, ki ga je kdaj koli dosegel Slovenec nasploh!!

Najhitrejši čas, ki ga je kdaj koli dosegel Slovenec nasploh!!

5719
0
SHARE

Francozi imajo Bold Eagla, Švedi Nuncia, mi pa … ROMI MMS!

Sanjski nastop je ponovno uspel še bolj sanjski navezi, fantastični Slovenki z italijanskim potnim listom ROMI MMS in njenemu vozniku MITJI SLAVIČU. S šestimi dolžinami prednosti pred drugo uvrščenim sta osvojila legendarno Badensko miljo, ki jo Avstrijci s ponosom prirejajo že 52 let, dodala pa sta ji še osebno noto – absolutni rekord preizkušnje, obenem pa najhitrejši čas, ki ga je kdaj koli dosegel Slovenec nasploh, za nameček pa še s kasačem, vzrejenim na slovenskih tleh – 1:11,4!

Tako sta za kar 1,3 sekunde izboljšala rekord, ki ga je leta 2014 iztekel PARKIN. In to kljub temu da je potomka izjemnega Turbo Sunda pretekla večji del dirke v tako imenovani »Todesspur«, od koder je v zadnjih 500 metrih izvedla odločni napad in priredila predstavo vse do cilja, ki ji bodo tako kasaški poznavalci in ljubitelji ter tudi trenerji in tekmovalci pomnili še dolgo, dolgo … V podobnem stilu je pred tremi leti, natančneje 25. 10. 2013, na münchenskem hipodromu, evropsko kasaško občinstvo prvič konkretno opozorila nase in osvojila prvo PMU lovoriko, prirejeno na nemških tleh, premagala pa takrat izjemna Indio Cornerja in Faust Hanovra.

Sanjska sezona odlične Romi MMS se vsekakor nadaljuje. Po osvojenih Marschallu in Badenski milji so v igri nove lovorike. Vsekakor si želimo, da bo nadaljevala v tem stilu tudi v prihodnje.

Posnetek dirke “Badenska milja”: http://www.trabenbn.co.at/…/…/v20160913/2016_09_13_10_01.mp4

Iskrene čestitke ROMI MMS, vozniku Mitji in trenerju Marku Slaviču ter preostali spremljevalni ekipi!

Foto: www.zveza-kasaska-centrala.si