Najsrečnejše dekle !

Najsrečnejše dekle !

988
0
SHARE

Uspemo takrat ko ne obupamo in vztajno premagujemo ovire na poti do cilja, je moto 26 letne barrel racerke Amberly Snyder.

Njena zgodba je ena najbolj navdihujočih zgodb življenja.

Že kot otrok je razvila strast do konjev, jahanja in tekmovanj. V srednji šoli je že udeleževala tekmovanj kot so barrel racing, pole bending, goat tying in breakway roping na katerih je že takrat dosegala vrhunske rezulate.

Amberly pravi, da se njenj najsrečnejši kraj na zemlji nahaja na konjevem hrbtu.

»Pred nesrečo sem bila najsrečnejše dekle pod soncem. Imela sem vse in ravno sem zmagala na tekmovanju o katerem sem sanjala že ko sem bila stara 7 let. Rodeo je bil prva stvar na katero sem pomislila vsakič, ko sem se zjutraj zbudila in zvečer pred spanjem. Nikoli si nisem predstavljala in niti nisem pomislila na življenje brez tega, saj mi tudi ni bilo potrebno,« je povedala Amberly

Ko je bila Amberly stara 22 let je imela prometno nesrečo katere cena je bila ogromna. Vozila se je na eno izmed tekmovanj v Denver, ko je med vožnjo po avtocesti pozornost na cesto odvrnila le za trenutek, da bi pogledala na zemljevid. Takrtat je izgubila nadzor nad vozilom. Odneslo jo je v zaščitno ograjo, sunek pa je bil tako močan, da ji je pri tem zlomilo hrbtenico. Posledice prometne nesreče nosi še danes –  ostala je hroma od pasu navzdol. Zdrvaniki so postavili diagnozo, da nikoli več ne bo hodila in jahala.

»Slišati, da nikoli več ne boš mogel početi tega za kar živiš je od vsega najbolj srce parajoče, bolj kakor to, da nikoli več ne bom hodila!« je v intervjuju povedala Amberly.

Amberly ni obupala. Kmalu je začela razmišljati o tem kako bi spet lahko začela tekmovati, pri tem pa ji je ob strani stala mati, s katero sta se skupaj domislili patenta in s tem sedlo prilagodili posebej za Amberly.

Sedlo ima pas, ki se pripenja na zadnji strani tako da jo pri tem v sedlu pripne in drži na mestu, zaradi hromosti, pa je konje morala naučiti da reagirajo samo na glas.

Pred nesrečo je Amberlyno samospoštovanje izhajalo iz dosežkov in nagrad ki jih je dosegla na tekmovanjih. Po nesreči pa se je začela zavedati, da se na to več ne more zanašati in izhajati iz tega. Ljudem je morala dokazati, kaj in kdo v resnici je kot oseba brez teh stvari.

»Najtežje je, ko si tako blizu uresničitve svojih sanj. Občutek svobodnega gibanja, ki mi ga v mojem stanju omogočajo konji je nepopisljiv in me tako močno navdihuje, da dosegam na tekmovanjih še boljše rezultate kot pred nesrečo.«