Nastja Udovč in Iza Vele med najboljšimi konjeniki sveta

Nastja Udovč in Iza Vele med najboljšimi konjeniki sveta

2829
0
SHARE

Slovenski mladinski reprezentantki v konjeništvu, v preskakovanju ovir uspešno zastopali barve Slovenije v Nemčiji.

Celjanka Nastja Udovč in Mariborčanka Iza Vele sta v Nemčijo odpotovali na posebno povabilo organizatorja turnirja Larsa Meyerja zu Bexten, sina Ulricha Meyerja zu Bextena, udeleženca Olimpijskih iger in gostitelja tekmovanja, ki potuje po svetu in izbira nadarjene mlade jahače, ki se, če so izbrani, udeležijo tekmovanja imenovanega »Nemška prijateljstva«. (German frienships)

»Nemška prijateljstva«. (German frienships)
»Nemška prijateljstva«. (German frienships)

Gre za posebno in edinstveno tekmovanje, ki mu pravijo tudi »Aachen Of The Youth«, kjer se na postavitvah različnih višin parkurjev pomerijo štirje vrhunski jahači.  Posebnost tega tekmovanja je v tem, da se tekmuje v ekipah, ki  jih sestavljata po dva jahača. Eden nemški, ki ima dva konja, od katerih enega posodi tujemu jahaču.

Na turnirju je nastopilo 120 mladih jahačev iz 35 držav z vseh kontinentov. Obe slovenski tekmovalki sta se po predhodnih preizkušnjah uvrstili v finale, kjer sta odjahali brez napake, njuna partnerja pa sta svoja nastopa zaključila vsak z eno napako kar je na koncu zadostovalo za ekipno 6. mesto Ize Vele, ki je nastopila skupaj s Fredericom Steinom, Nastja Udovč pa je s Sibylle Betge osvojila 8. mesto.

Nastja Udovič na podelitvi (konj št. 11)
Nastja Udovič na podelitvi (konj št. 11)

Obe tekmovalki trenirata v Konjeniškem centru Celje pod vodstvom Primoža Riflja in Tomaža Lauferja.

Ob vrnitvi v Slovenijo je Nastja Udovč povedala:« To tekmovanje je zelo pomembno za mlade jahače, saj nas lahko vidi veliko ljudi in tako postanemo še bolj prepoznavni. To je priložnost za širjenje znanja, saj smo spoznali znane jahače in trenerje, trenirali z njimi ter opazovali treninge drugih tekmovalcev. Stanovala sem pri gostoljubni in prijazni družini svoje partnerke iz ekipe, kar je bilo zame še posebno doživetje. Na turnir smo vsi tekmovalci prinesli po eno podkev svojega najljubšega konja iz katerih so sestavili velik globus iz podkev konjev s celega sveta.«

BREZ KOMENTARJEV