Novi šampion Slovenije 2017!

Novi šampion Slovenije 2017!

729
0
SHARE

Prepričljiva zmaga v obeh tekih s sijajnima časoma ustoličila novega šampiona Tarsa Starsa.

Dobra forma, ki se je nakazovala že pred 14. dnevi v domačem Ljutomeru je v polnem sijaju zacvetela v Krškem. Govorimo seveda o novem šampionu Slovenije Tarsu Starsu, ki je konkurenco pokoril že v prvem teku ter zabeležil nov osebni rekord 1:13,9!

Zmagal je tudi drugi tek, kot se za resničnega šampiona spodobi, s še boljšim časom 1:13,5, kar je le desetinko slabši kilometrski čas od rekorda dirke in rekorda slovenskih hipodromov, obenem pa izenačen rekord svojega očeta Persugilla, svojčas absolutnega slovenskega rekorderja.

Vozniške vajeti je vihtel Janko Sagaj. Presrečni so bili tudi v taboru lastnikov pod imenov Ekipa S.K.P., sicer iz KK Ljutomer, še posebej prvi med njimi Igor Pozderec, ki je Tarsa že kot letnika kupil pri znanem dolenjskem rejcu Petru Zadelu starejšemu iz Radohove vasi.

V obeh tekih je drugo mesto osvojil Dakot (Milan Žan), ki se je še posebej v drugem močno približal in zapretil Tarsovi zmagi. Tretje mesto je osvojil Dior MS (Igor Novak).

Kljub le šestim udeležencem smo tako spremljali precej razburljiv Šampionat 2017, ob tem pa še šest drugih točk sporeda, ki so vsaka na svoj način popestrile nedeljski popoldan na hipodromu Brege.

Kerinov memorial je nekoliko presenetljivo, a povsem zasluženo odšel v roke Rossa iz KK Ljutomer, ki ga je do prestižne zmage pripeljal njegov lastnik, rejec in trener Franc Cimerman iz Veržeja.

Preostali zmagovalci –  v prvi dirki debitantska zmaga za Promiso GM (Branko Seršen); v drugi je v velikem slogu slavil Didier Bleu (Darja T. Dolinšek), v četrti je konkurenco lahkotno pokorila izjemna Gulianne (Tomaž Novak), v šesti, t.i. odprti dirki je na svoje zlate čase spomnila Soncka (Viktor Dolinšek), za konec pa je v dirki francoskih kobil svoje delo suvereno opravila Breve des Baux (Jože Sagaj ml.).

 

Vir: Kasaška zveza Slovenije, 2017: http://www.zveza-kasaska-centrala.si/pages-homepage.php?id=93