“PRAVLJICA V BELEM ” katere ne smete zamuditi !

“PRAVLJICA V BELEM ” katere ne smete zamuditi !

2645
0
SHARE

SLOVENSKI IN HRVAŠKI LIPICANCI – SKUPAJ NA PRAZNIČNI PREŠERNOV DAN

Najlepši beli lipicanci Kobilarne Lipica in hrvaške državne kobilarne Djakovo bodo skupaj nastopili na izjemni praznični predstavi 8. februarja. Na ta dan bo vstop v Kobilarno Lipica tudi letos prost, s posebno ugodno ponudbo vstopnic za ogled predstave ob 14. uri.

Edinstvena praznična predstava

Najlepši beli lipicanci Kobilarne Lipica in hrvaške državne kobilarne Djakovo bodo na Prešernov dan, 8. februarja, skupaj nastopili na edinstveni praznični predstavi Pravljica v belem v Kobilarni Lipica. Preplet lepote lipicanskih konj, elegance plesa kočij in artističnih presenečenj s pridihom nostalgije in pravljične pripovedi se bo v sredo, 8. februarja, pričel že ob 14. uri v veliki pokriti jahalnici, ki bo posebej za to priložnost ogrevana.

 

Nastopilo bo osem jahačev in dve vpregi Kobilarne Lipica ter štirje jahači in dve vpregi s hrvaškimi lipicanci. Skupaj bodo pripravili točke, kot so kvadrilja, solo nastop visoko izšolanega lipicanskega žrebca in spektakularni skoki šole nad zemljo, gostje s Hrvaške pa bodo uprizorili tudi ples konj in vil ter ples na svili.

 

Uspešno sodelovanje obeh kobilarn

Obe kobilarni, Lipico in Djakovo, že dolgo povezuje uspešno sodelovanje. Jahači Kobilarne Lipica so tako decembra nastopili na Božičnem balu kobilarne Djakovo, kjer se je porodila tudi želja po skupni predstavi ob Prešernovem dnevu. Obenem so vozniki vpreg iz Djakova redni gostje gala predstave ob Dnevih Kobilarne Lipica.

 

Obe kobilarni povezuje tudi izjemna tradicija. Kobilarna Djakovo je bila ustanovljena že leta 1506, vendar vzreja lipicance šele zadnjih 200 let in pri tem posveča največ pozornosti vožnji vpreg.

 

  1. februarja že tradicionalno prost vstop

Kobilarna Lipica je kot izvorna kobilarna lipicanske pasme konj tudi zibelka lipicancev iz Djakova. Kot kulturni spomenik izjemnega pomena za Republiko Slovenijo, Lipica tudi letos nadaljuje s tradicijo, po kateri sta 8. februarja vstop v in ogled kobilarne za obiskovalce brezplačna. V tem duhu so v Kobilarni Lipica pripravili tudi posebno ugodno ponudbo vstopnic za ogled predstave Pravljica v belem.