Razmesarili ubogega konja

Razmesarili ubogega konja

3967
0
SHARE

Združeno kraljestvo, 06.05.2017

Pred mesecem dni je skupina okrutnežev napadla konja.  Prijazni 13 letni Domino se je pasel na svojem pašniku ko so ga med peto in pol deveto uro zjutraj napadli z noži.

Tracy, lastnica konja je za MKCitizen povedala:” Dominu so okrutneži odrezali del ličnice, plečke in ga zabodli v prsni koš. Konj je pri tem izgubil veliko krvi in je v kritičnem stanju.”

Tracy-jin prijatelj Ian je dodal:” Veterinar je po pregledu poškodb ugotovil, da je napad povzročil veliko večje poškodbe kot so sprva predvidevali. V napadu so napadalci poleg noža uporabili celo dleto in kladivo.”

Domino je bil vedno prijazen konj, ki je zaupal ljudem in v njihovi družbi užival. Poškodba ga bo večno zaznamovala tako fizično kot psihično. Obstajala je tudi možnost da bo ostal paraliziran, saj je okrutni napad povzročil veliko škodo na živčnem sistemu. Operacija je trajala štiri ure pri kateri so uspeli dstraniti vse odkruške zlomljenih kosti.

Po zadnjih podatkih Domino lepo okreva. Če koga zanima lahko Dominov napredek spremlja na: https://www.justgiving.com/crowdfunding/DominoRecovery

 

Vir:MKCitizen,2017: http://www.miltonkeynes.co.uk/news/warning-graphic-content-horse-left-paralysed-after-brutal-attack-in-milton-keynes-1-7952537