Rekreativno jahanje

Rekreativno jahanje

2619
0
SHARE

Kogar ne mamijo uspehi na turnirskih športih, temveč raje išče svobodo v naravi, najde morda največje zadovoljstvo, ko se s svojim konjem potepa skozi gozdove in polja, sledi spreminjanju narave v posameznih letnih časih hkrati pa tudi svojemu konju omogoča svobodno gibanje.
Tudi, če lahko jahamo v naravi ob vsakem vremenu in v vsakem letnem času pogosto le eno uro na dan, ker nam več ne dopuščajo poklicne ali druge obveznosti, nam lahko prav ta kratek čas vlije moči in energije za naporen deloven dan.{+++}
Obleka se v rekreativnem jahanju prilagaja vremenskim razmeram posameznega letnega časa in mora biti sicer primerna za jahanje toda udobna.

Foto: Ana (uporabnica konji.com)


Konj za rekreativno jahanje

Konj za rekreativno jahanje mora, tako kot konj za military, ustrezati najrazličnejšim zahtevam. Pri tem nista toliko pomembni telesna zgradba in lepota konja, kot trdno zdravje, dobri živci in kondicija, neplašljivost in uravnovešen temperament, veselje do gibanja in pogum, pa tudi varnost, vzdržljivost in zaupanje v jezdeca. Konj z naštetimi lastnostmi bo svojemu jezdecu v zadovoljstvo v vsaki ježi.

Viri:
Heidrun Werner – Pasme, nega, šolanje, šport

BREZ KOMENTARJEV