Slovenski lipicanci na svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg

Slovenski lipicanci na svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg

1379
0
SHARE

Vir: Kobilarna Lipica, 26. 8. 2013

Na letošnjem svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg, ki bo od 28. avgusta do 1. septembra v slovaški državni kobilarni Topol’čianky, bo Slovenijo prvič zastopala ekipa. To priča o napredku te atraktivne konjeniške discipline v Sloveniji. Poleg Mitje Mahorčiča, voznika Kobilarne Lipica, sta člana slovenske ekipe še voznika Miha Tavčar in Klemen Turk. Vsi so člani Konjeniškega kluba Lipica in seveda nastopajo z lipicanci.

Za Kobilarno Lipica in slovensko rejo lipicanca pomeni svetovno prvenstvo odlično priložnost za promocijo, saj je lipicanec, poleg tega, da je poznan kot vrhunski konj za visoko šolo dresurnega jahanja, priljubljen in konkurenčen tudi kot vprežni konj.

Tekmovanja se bo udeležilo rekordnih 76 voznikov iz 23 držav. Vozniki se bodo v četrtek in petek, 29. in 30. avgusta, pomerili v dresurni vožnji. V soboto, 31. avgusta, bo sledila najbolj zahtevna in najbolj atraktivna preizkušnja – maratonska vožnja, v nedeljo, 1. septembra, pa finalna spretnostna vožnja.

Mitja Mahorčič, za katerega bo to, po nastopih na Madžarskem leta 2009 in v Franciji leta 2011, tretji nastop na svetovnem prvenstvu, je na dolgo pričakovan dogodek odpotoval dobro pripravljen: »Za nami je veliko treningov in priprav, pri katerih nam je svetoval tudi priznani madžarski trener Tamas Vincze. Seveda pa je za uspeh na najzahtevnejših tekmovanjih, kar svetovno prvenstvo nedvomno je, dobrodošel tudi kanček športne sreče.«

BREZ KOMENTARJEV