Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg – Lipica

Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg – Lipica

746
0
SHARE

KDAJ: 20.- 24. SEPTEMBER ob 16:00
KJE: KOBILARNA LIPICA

Kobilarna Lipica bo od 20 – 24. septembra s ponosom gostila eno največjih in najpomembnejših konjeniških tekmovanj na svetu – Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg 2017.  Rekordnih 82 tekmovalcev na svetovnem prvenstvu v Lipici.

Kar 82 voznikov iz 23 držav sveta se bo od 20. do 24. septembra potegovalo za zlato medaljo na Svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg v Kobilarni Lipica. Svetovno prvenstvo v Lipici se bo tako zapisalo v zgodovino konjeniškega športa z rekordnim številom tekmovalcev, ki bodo nastopili z več kot 240 vrhunskimi tekmovalnimi konji. Gre za največji in najpomembnejši konjeniški dogodek v Sloveniji doslej, katerega častni pokrovitelj bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

LE ŠE 7 DNI DO OTVORITVENE SVEČANOSTI!
V Kobilarni Lipica je te dni že vse nared za sprejem najboljših voznikov sveta, njihovih ekip in številnih navijačev, saj prihod večine pričakujejo že v ponedeljek, 18. septembra.

Le še sedem dni pa nas loči od otvoritvene svečanosti, ki bo v sredo, 20. septembra, ob 16. uri na prenovljenem lipiškem hipodromu. Na otvoritveni svečanosti se bodo predstavili vsi tekmovalci. Med njimi bodo tudi aktualni in petkratni svetovni prvak: Vilmos Lazar (Madžarska), srebni z zadnjega svetovnega prvenstva Zoltan Lazar (Madžarska) in bronasti Jozsef Dibak (Italija).

Slovenske barve bodo zastopali: trije vozniki s slovenskimi lipicanci: Miha Tavčar, Mitja Mahorčič in Klemen Turk. Tako bo Slovenijo prvič zastopala celotna,  tričlanska ekipa.

Direktorica Kobilarne Lipica Lorela Dobrinja ob povabilu k ogledu svetovnega prvenstva poudarja pomen tega izjemnega konjeniškega spektakla: »Verjamemo, da bo svetovno prvenstvo povezalo ljubitelje vprežnega športa z vsega sveta in postavilo vožnjo vpreg
v središče pozornosti tako slovenske kot mednarodne konjeniške javnosti in v svet poneslo vest o Sloveniji, Krasu ter seveda lipicancu. Vsi tekmovalci in člani ekip bodo pred velikimi izzivi, še posebej na sobotnem maratonu in v nedeljski finalni spretnostni vožnji. Prizadevamo si, da bodo te izzive olajšali dobri tekmovalni pogoji in da jim bo Lipica ostala v spominu po gostoljubnem sprejemu in
prijetnem tekmovanju.«

Atraktivno tekmovanje z večernim druženjem Svetovnega prvaka bo dal seštevek dresurne, maratonske in spretnostne vožnje.

  • 21. – 22. september (četrtek in petek) – DRESURNA VOŽNJA
  • 23. september (sobota) – MARATONSKA VOŽNJA
  • 24. september (nedelja) – FINALNA SPRETNOSTNA VOŽNJA

Dresurna vožnja bo na programu 21. in 22. septembra na hipodromu, v soboto, 23. septembra, bo na vrsti najbolj adrenalinski in najbolj atraktiven dan z maratonsko vožnjo in kar osmimi zahtevnimi ovirami, v nedeljo pa finalna spretnostna vožnja ter predvidoma ob 16. uri svečana razglasitev svetovnih prvakov v individualni in ekipni razvrstitvi.

Tekmovalne nastope bo vsak večer spremljalo pestro družabno dogajanje v prireditvenem šotoru, ki bo odprt za vse ljubitelje konjeništva.