Tennessee walking horse

Tennessee walking horse

2554
0
SHARE

Zgodovina:

Teenessee walking horse je enakega izvora kot ameriški kasač (standardbred) in so ga šele leta 1935 priznali kot samostojno pasmo. Nastal je pri kmetih v ameriški zvezni državi Tennessee. S spretnimi križanji med kljusači in kasači je s pomočjo ameriškega kasača, morganovega konja, american sadllebreda in angleškega polnokrvnega konja nastal lep konj nenavadnih, a zelo čistih hodov. Kasneje so ga vzgajali lastniki plantaž za oglede svojih posesti. {+++}
Danes ta konj velja za najboljšo pasmo konj za ljubiteljsko jahanje, to je jahanje po naravi, zelo primeren pa je za začetnike in starejše ljudi. Uporabljajo ga tudi za vleko kočij.

http://www.gahorse.com/
http://www.gahorse.com/

Kratek opis konja:

Ima majhno, ravno glavo, včasih tudi ovnov nos, lepo koničasta, gibljiva ušesa, dolg, mišičast vrat z lepimi pleči, kratek močan hrbet s prav takšnim zadnjim delom ter ravne okončine. Visok je med 153 in 165 cm, pojavljajo pa se vse osnovne barve dlake.
Posebnost: .Ima visoko akcijo nog pri hodu in kasu, pri hitrem galopu pridejo zadnje noge celo močno pred prednje. Njegova posebnost pa sta koraka flat foot walk in predvsem running walk, s katerim je ta konj zaslovel kot izvrsten konj za prireditve. Danes lahko svoje kvalitete predstavlja skorajda le še v šavu.

Viri:
Pasme konj – Sašo Krumpak
Konji (Pasme, nega, šolanje, šport) – Heidrum Werner
www.dawsonwalkers.com/stallion.html

BREZ KOMENTARJEV