Theresa Sandin – Uvod

Theresa Sandin – Uvod

1619
0
SHARE

Tekom mesecev, boste lahko v tej sekciji našli različne članke o dresuri, treniranju konj in jahačev ter o opremi, avtorice Therese Sandin.

Theresa Sandin, švedinja, se s konji ukvarja že od 5. leta. Sedaj se, 35 letna profesorica umetnosti in grafičnega oblikovanja ukvarja predvsem s problematičnimi konji in njihovimi jahači. S svojim znanjem poskuša pomagati predvsem ljudem, ki jih zanima nekaj več, tistim, ki si upajo zastavit vprašanje zakaj so stvari take kot so.

Konji so v njeni družini že tradicija, saj sta se tako oče kot ded ukvarjala predvsem z gozdarjenjem s pomočjo konjev. {+++}

Kot pravi sama:

Nič nenavadnega ne najdete v mojih člankih. Dobila sem že veliko pohval o mojem delu, od ljudi, ki se popolnoma strinjajo z menoj, a tudi nekaj kritik.

Sem toliko mlajša in imam toliko manj izkušenj v primerjavi z drugimi avtorji o dresuri, da nimam nič za dodati. Priznam, da sem se opirala na te »stare mačke«, a sem za delček videla malce bolj naprej. A vseeno z njihovo pomočjo. Zato to ni nič revolucionarnega. Zato tudi, si nisem izmislila novega imena v smislu harmonije, duhovnosti… Še vedno je to, »stara« klasična dresura, ki je okoli nas že stoletja. Vse kar hočem je, razložiti stvari modernim ljudem, na moderen način.

Razliko delam v učenju. Ljudem pustim, da razmišljajo, čutijo in razumejo, ne le, da naredijo tako kot jim je bilo naročeno. Slepo vodenje ljudi nima mesta v moderni človeški družbi, pa naj bo to dresura ali kar koli drugega. Nobeden ni vreden, da bi ga obravnavali kot manj inteligentnega, pa naj bo to človek ali konj.


Vir:
http://www.kahlin.net/noir/dressyr/index/index.php

Kontakt: pikeur@kahlin.net

BREZ KOMENTARJEV