Česa vsega nas konji naučijo?

Česa vsega nas konji naučijo?

3062
0
SHARE

Kolikokrat ste že slišali, ko nekdo reče… ” Konji nas naučijo potrpežljivosti?” Mogoče imate izkušnje s konjem, ki je miren in zelo prijazno in ustrežljivo bitje… in se vprašate kaj se lahko naučite od takšnega konja…

Ampak tudi od takšnih konjev se naučimo lahko zelo veliko. Takšni konji imajo v sebi osnove terapevtskega konja. Kadar smo ob njem nas pomiri, napolni z pozitivno energijo. V nas vnaša življenje z obilo brezpogojne ljubezni, ter nas nauči kako odreagirati v stresnih situacijah.

Imam zelo dober primer za vas. Par let nazaj se mi je zgodilo, da sem še predenj sem spustila konja v boks, odpela oglavko in mu jo snela. Konj tistega dne ni šel v boks kot ponavadi, ampak se je tik pred boksom ustavil in obrnil v kontra smer ter zagalopiral iz štale proti cesti v smeri mesta.

Moje srce je razbijalo kot še nikoli. Kot prvo sem se takoj zavedala, da sem zaradi svoje malomarnosti naredila veliko napako, ki je seveda lahko usodna. Z vrvjo v rokah sem se pognala za konjem in bolj, ko sem ga dohitevala… bolj je konj povečeval tempo in bežal pred mano. Tekel sredi ceste, proti kar prometnem mestu. V tistem trenutku nisem vedela kaj naj… ampak nisem imela druge izbire kot to, da sem se zbrala skupaj, razmislila o najboljšem načinu in seveda morala nujno v najkrajšem trenutku nekaj narediti, da sem umirila sebe in prav tako konja.

Moja ugotovitev kasneje, ko sem že rešila situacijo je bila… ko sem se umirila in nisem več bezlala za konjem, se je seveda konj umiril. Ni več tekel tako hitro stran od mene, ampak se je pričel ustavljati in pogledovati proti meni. V slednjem trenutku se je tudi ustavil in spremenil smer proti meni. Dobesedno je prišel do mene, da sem ga lahko pripela in odpeljala nazaj proti domu.

Skratka bistvo objave… bolj, ko ste napeti, bolj je napet konj. V tem primeru sem sama storila napako, ampak… ker sem bila panična, se je konj ustrašil in začel bežati stran od mene.

Če imate kdaj slab dan in, če greste v štalo z namenom, da boste jezdili… vse probleme pustite doma oz.zunaj štale. Naše življenje izven štale se njih ne tiče in dobesedno naših fustracij jim ni potrebno prenašati… mislim, da se s tem vsi strinjamo, kajne?

Lp Sarah (TkdCOR)