Zastareli, a veljavni zakoni – samo v Ameriki ;-)

Zastareli, a veljavni zakoni – samo v Ameriki ;-)

1707
0
SHARE

Zastareli, a še veljavni zakoni – samo v Ameriki

Pisateljica, pesnica in vsestranska konjarka Tena Bastian je v svoji knjigi »Tips and Tidbids for the Horse Lover« (Namigi in poslastice za ljubitelja konjev) zbrala tudi zastarele zakone, ki urejajo področja okoli nam tako oboževanega bitja – konja. Nekaj jih, kar tako, malo za smeh, povzemamo tudi mi.

V Culpeperju, Virginija, je prepovedano kopati svojo mulo na pločniku.

V Wilburju, Washington, ne smeš jezditi grdega konja.

V Templu, Texas, je popolnoma sprejemljivo, da jezdiš s konjem skozi »saloon«, nikoli pa se ne pelji s konjem in vozičkom čez mestni trg.

V Chicagu, Illinois, je ženskam, težjim od 90 kilogramov, prepovedano jezditi v kratkih hlačah.

V delih Iowe je konjem prepovedano jesti hidrante.

Če se prijavljate v hotel v Phoenixu, Arizona, shranite svoje ostroge na varno, saj je kavbojem prepovedano hoditi skozi sprejemnico hotela z ostrogami.

V delih Kansasa morajo imeti trgovine korita za napajanje konj. Zakonska določila pri igrah na srečo pa prepovedujejo uporabo mul za lovljenje divjih rac.

V Coloradu je prepovedano privesti konja višje od pritličja v kakršni koli zgradbi.

In prav tako si ne želite, da bi vas ujeli, ko jezdite svojega konja po stopnicah okrožnega sodišča v Prescottu, Arizona.

🙂

Prispevek je povzet iz spletne strani www.americashorsedaily.com, kjer so bralcem dnevno na voljo brezplačni članki, nasveti in zanimivosti iz konjskega sveta.

BREZ KOMENTARJEV