Konjski horoskop

Konjski horoskop

5938
0
SHARE

Kaj je v zvezdah zapisano o konjih?
Na konjevo osebnost in kerakter vpliva mnogo dejavnikov. Ti dejavniki so npr. genska zasnova, okolje, socializacija, družba ostalih konj, izšolanost itd. Nekateri pa verjamejo, da tako kot na ljudi, tudi na živali, v tem primeru konje, vplivajo zvezde in planeti. Če vas zanima, kaj je v zvezdah zapisano o vaših konjih je tale konjski horoskop kot nalašč za vas.

Astrologija za vašega konja
Tako kot je Sonce center naše galaksije, je Sonce tudi osrednje žarišče v konjski rojstni astrološki karti. Bolj ko se konj približuje zrelosti, bolj dominantna postane energija njegovega sončnega znamenja. To se zgodi, ko sončno znamenje postopoma postane točka, kjer se združijo različne plasti osebnosti vašega konja. Sončno znamenje predstavlja približno 70% narave konjeve osebnosti. Treba pa je poudariti, da opisi znamenj zajemajo širok spekter osebnosti. V posameznem primeru je njihova točnost odvisna od starosti vašega konja in pa tudi od moči in položaja Sonca glede na celotno rojstno karto. To je zato ker celotno rojstno karto tvori Sonce v povezavi z ostalimi planeti.

Vsi, ki nas resno zanimajo konji, razumemo, da so konjske osebnosti prav tako unikatne in kompleksne kot človeške. Za nas in naše konje je pomembno, da se človeška in konjska osebnost ujemata in združita v partnerski odnos, ki nam omogoča dela v skupno korist in veselje. Pravi užitek je gledati, kako si konj in človek zaupata, se spoštujeta, delata in se skupaj zabavata. Kljub vsemu pa ne glede na to kako popoln je ta odnos med človekom in konjem nam vedno ostanejo izzivi. Če smo pripravljeni sprejeti te izzive in na njih gledati s pozitivnega vidika, potem nam ti izzivi lahko nudijo možnost kako naš odnos s konjem nadgraditi in ga pripeljati do točke kjer bo za oba prijeten in ugoden. Astrologija nam lahko služi kot orodje, ki nam pomaga, da do potankosti izkoristimo sile/moči v našem odnosu, kakor tudi, da najdemo pozitivne načine kako se soočati z izzivi.

Sonce v OVNU ( 21.3 – 20.4 )
Oven je prvo znamenje zodiaka, zato so konji rojeni v tem znamenju radi prvi in so naravni vodje. Oven je ognjeno znamenje in mu vlada planet Mars. Konji, rojeni v tem znamenju, so zato zelo energični, tekmovalni in odločni. Tak konj se odlično izkaže kadar so pred njim izzivi in tudi sam čuti potrebo po nenehnem dokazovanju. Takemu konju je znotraj vašega odnosa z njim potrebno dati dosti duševne in čustvene svobode, kljub temu pa jih je potrebno naučiti, da najprej pomislijo in šele nato odreagirajo. Impulzivnost teh konj lahko drugače vodi v težave. Konj–oven tudi na splošno rabi veliko naravnega prostora, ker se na svoj način lahko sprosti, saj kar prekipeva od energije in uživa kadar je aktiven. Potrebuje možnost čim več časa preživeti v izpustu, kjer se lahko dobro razgiba in sam sebe testira pri igrah dominantnosti z drugimi konji. Ker oven vlada glavi ima lahko tak konj na glavi nekaj kar pritegne pozornost. Lahko je to sama oblika glave, brazgotina ali vreznina nekje na glavi. Tak konj je lahko nagnjem tudi k lažjim poškodbam glave kot so razni udarci in podobno.

Sonce v BIKU ( 21.4 – 21.5 )
Bik je drugo znamenje zodiaka, je zemljsko znamenje in mu vlada planet Venera. Konji, rojeni v tem znamenju, so po naravi zelo zanesljivi, mirni in pozorni, ter si želijo udobja in rutine. Ti konji uživajo v dotikih, zato lahko z njimi spletete zelo močno vez, če jih redno krtačite in masirate. Konji–biki so zelo orientirani na hrano in potrebujejo predvidljiv potek hranjenja. Ti konji radi spijo in lenarijo, zato je v izpustu nujno potreben udoben box ali pa drevesa, ki nudijo senco. Znotraj vajinega odnosa se mora počutiti varno (mentalno in čustveno ) in ne mara sprememb v običajnem poteku dela (rad ima rutino). Lahko ima probleme pri prilagajanju novim situacijam, zato je potrebno ravnati z njim z veliko mero potrpežljivosti in mernosti, drugače lahko postane trmast, ter začne popolnoma zavračati sodelovanje z vami. Konji rojeni v tem znamenju imajo poudarjen čredni nagon in uživajo v varnosti, ki jo prinaša druženje z ostalimi konji. Bik vlada grlu, zato imajo lahko ti konji nekaj na vratu kar pritegne pozornost. Lahko je posebnost že v tem, da je opazno dolg ali kratek. Lahko ima tudi prav poseben način hrzanja.

Sonce v DVOJČKU ( 22.5 – 21.6 )
Dvojček je tretje znamenje zodiaka, je nestanovitno zračno znamenje, ki ga usmerja planet Merkur. Konji, rojeni v tem znamenju, so po naravi radovedni, pozorni in okretni ter se zelo radi učijo. Ti konji zelo radi komunicirajo in z vami zelo hitro vzpostavijo vez, če si seveda vzamete čas in se naučite njihove telesne govorice, ter se z njimi redno igrate. Konji–dvojčki imajo zelo radi zabavo in potrebujejo veliko število različnih aktivnosti. Na splošno želijo biti povsod prisotni in aktivni. Znotraj vajinega odnosa tak konj potrebuje duševno in čustveno vzpodbudo, ter možnost, da na pozitiven način izrazi svoj smisel za humor ;o). Če te možnosti nima se lahko začne hitro dolgočasiti, postane nepozoren in plašen. Za konje–dvojčke je značilno, da ne marajo biti sami in da imajo po naravi dve plati osebnosti. Radi imajo družbo in se bodo hitro spoprijateljili tudi z drugimi živalmi, če konji niso na voljo. Včasih se kaki pari odločijo za deljeno lastništvo nad konjem in konjem, rojenim v tem znamenju, to ustreza. Dvojček vlada prsnemu košu, zato je pomembno, da dobi čim več svežega zraka.

Sonce v RAKU ( 22.6 – 22.7 )
Rak je četrto znamenje zodiaka in je glavno vodno znamenje, ki mu vlada Luna. Tak konj je po naravi plašen in občutljiv. Ti konji imajo zelo radi svoje domače okolje in bodo z vami spletli močno vez, če bote okoli njih postopali nežno, odločno in z veliko mero ljubezni. V zameno bo tak konj do vas zelo pozoren in zaščitniški. Pomembne so skupne aktivosti, ki mu dajo čustveno oporo, da lahko izrazi čustva saj jih zna skrivati in potlačiti. Konji–raki ne marajo soočenja, zato morate poiskati način kako mu dati dovolj čustvene svobode, da izrazi ta potlačena čustva. Znotraj vajinega odnosa potrebuje čustveno oporo, drugače lahko postane defenziven in bo poskušal pridobiti vašo pozornost z grožnjami. Rak vlada želodcu, zato je nagnjen do zapetov na tem področju. Pomembna je uravnovešena prehrana in hranjenje vedno ob istem času.

Sonce v LEVU ( 23.7 – 23.8 )
Lev je peto znamenje zodiaka in je trdno ognjeno znamenje, ki mu vlada Sonce. Konji rojeni v tem znamenju so po naravi plemeniti, samozavestni in vzvišeni. Radi so v središču pozornosti in blestijo na tekmovanjih. Všeč jim je pozornost in so vam lahko zelo vdani, če jim namenite veliko pozornosti in mu pokažete, da ste zanesljiv vodja. Pomembno je, da prepoznate vse pozitivne lastnosti takega konja in da z njim ravnate spoštljivo. Nikoli ga ne smete jemati za samoumevnega, ker se lahko zgodi, da bo potem poskušal pridobiti vašo pozornost na neprimeren način (grožnje ipd.). Prav blestel pa bo, če mu boste znotraj vajinega odnosa dali možnost, da sam sprejme določene odločitve. V nasprotnem primeru pa, če mu tega nikoli ne boste dopustili, lahko postane nepozoren, len in brezbrižen. Kakor pravi levi, so tudi konji rojeni v tem znamenju, po naravi pogumni in lahko zelo uživajo v vzburjenju, ki ga prinašajo tekmovanja. Lev vlada srcu in prsnemu košu, zato lahko na teh področjih pride do zapletov, če znotraj vajinega odnosa ne zadovolji svoje potrebe po vodenju, zvestobi, odločnosti in ljubezni.

Sonce v DEVICI ( 24.8 – 22-9 )
Devica je šesto znamenje zodiaka, je spreminjajoče se zemljsko znamenje, ki ji vlada Merkur. Konji, rojeni v tem znamenju, so zato po naravi zelo dojemljivi in pristranski, ter hrepenijo po tem, da bi vam ustregli. Ti konji potrebujejo duševno vzpodbudo, hkrati pa želijo izboljšati veščine komuniciranja z vami, zato se bodo na vas navezali, če si boste vzeli čas in se naučili njegove telesne govorice. Konji–device so po naravi zelo čisti, urejeni in uživajo v krtačenju in negi. Zelo pozorni morate biti pri sestavi jedilnika, saj so nagnjeni k alergijam. V svoji naravi imajo, da se zelo obremenjujejo s stvarmi in pod nenadnimi pritiski hitro padejo v stres. Pri treningu potrebujejo veliko časa in vzpodbude. Preden se odločite za tekmovanja s takim konjem, morate biti trdno prepričani, da je konj tega psihično, fizično in čustveno sposoben, drugače lahko razvije različne navade povezane s stresom (medvedja hoja, guncanje ipd.), kar bo vplivalo tudi na njegove nastope na tekmovanjih. Takemu konju koristi, če je zaraven vode (reka, jezero), saj čista voda pomaga odstraniti negativno energijo, ki se lahko nabere v njih zaradi njihove občutljivosti.

Sonce v TEHTNICI ( 23.9 – 22.10 )
Tehtnica je sedmo znamenje zodiaka in je glavno zračno znamenje, ki mu vlada Venera. Vpliv Venere je pri konjih rojenih v tem znamenju viden v njihovi postavi, saj so po naravi zelo lepi, uravnovešeni in imajo lepo držo. Prirojeni sta jim odprtost in šarmantnost. Nadvse si želijo biti priljubljeni in se bodo potrudili biti v dobrih odnosih z vsemi. Ponavadi se bodo prav močno potrudili in dali pobudo za prijateljstvo. Pomembne so aktivnosti, ki dajejo občutek druženja. Pri gradnji vašega odnosa boste spoznali, da so prirojeno neodločni in od vas pričakujejo, da jim ves čas jasno sporočate vaše namene. Ob vas se bodo počutili varno, če se boste sprejetih odločitev držali. Konji–tehtnice se bodo izredno potrudili, da vam ustrežejo v vseh vaših željah, zato je pomembno, da se tega zavedate in z njimi ravnate pošteno in pravično. Ti konji bodo na najbolj prisrčen način od vas zahtevali, da vložite v vajin odnos toliko kot oni. Cilj teh konjev je, da v vsaki situaciji najdejo ravnotežje. Tehnica vlada jetrom in ledvenemu predelu, zato se na teh področjih največkrat pojavijo problemi. Ponavadi pa do problemov pride samo takrat, kadar znotraj odnosa ni zadovoljena njegova potreba po miru, harmoniji in pravičnosti.

Sonce v ŠKORPIJONU ( 23.10 – 22.11 )
Škorpijon je osmo znamenje zodiaka, je vodno znamenje in mu vlada planet Pluton. Konji, rojeni v tem znamenju, so zato pogosto prenapeti in občutljivi. Po postavi so zelo dobro grajeni in robustni, imajo prodoren pogled in magnetno avro. Ker škorpijonom vlada Pluton je vprašanje moči zelo pomembno v odnosu s takim konjem. Tak konj vam bo zelo vdan, če boste z njim ravnali nežno, pozorno in dosledno. Če si boste vzeli čas, da si pridobite njegovo zaupanje s tem, da mu dokažete, da ste vodja, ki se zaveda njegovih čustvenih potreb, se vam bo popolnoma prepustil. Če pa boste svojo moč uporabili za ustrahovanje, si poskušali pridobiti dominanten položaj z fizično grožnjo in ustrahovanjem, potem lahko tak konj postane popolnoma prestrašeno in nevarno bitje, ki se bo branilo do konca z vsem kar ima ne glede na posledice. Konj–škorpijon za svoje splošno boljše počutje rabi priložnost, da sprosti svojo čustveno energijo, zato je pomembno, da v trening vključite tudi aktivnosti, ki mu to dopuščajo, hkrati pa mu dajejo potrditev, da ste primeren vodja. Radi se igrajo v vodi, čista voda pa hkrati odvrača tudi negativno energijo, zato ima taka igra tudi terapevtske učinke. Konji, rojeni v tem znamenju, imajo probleme z zaupanjem, zato so dostikrat napačno razumljeni. Škorpijon vlada reproduktivnim organom, zato lahko tukaj pride do problemov, če se ne znebi negativne energije.

Sonce v STRELCU ( 23.11 – 20.12 )
Strelec je deveto znamenje zodiaka, je spremenljivo ognjeno znamenje, ki mu vlada Jupiter. Konji rojeni v tem znamenju so po naravi samozavestni, iskreni, dobrodušni in svobodnega duha. Ti konji rabijo psihično in duševno svobodo, zato je pomembno, da take konje čim pogosteje spustite v velike in prostorne izpuste. Če je predolgo časa v boksu oz. mu vhlevitev ne ustreza, lahko pride do frustracij in posledično do poškod in slabih navad, kot npr. da sam ugotovi kako se odprejo vrata boksa. Rad se sprehaja v izpustu in je umetnik v bežanju. Ti konji imajo mladostno osebnost in nekako nikoli zares ne odrastejo. Zaradi svoje energije, razigranosti in želje po zabavi vedno zgledajo mlajši kot so v resnici. Čeprav se radi učijo, morajo imeti v rutini, ki jo z njimi izvajate čim več različnih dejavnosti in vaj. Če mu to omogočite bo znotraj vajinega odnosa prav blestel, če pa ne bo postal zdolgočasen, nemiren in bo našel način kako prevzeti stvari v svoje roke (kopita;-) ), da se bo lahko zabaval. Konji rojeni v tem znamenju so po duši osvajalci, zato uživajo v vzburjenju, ki ga prinašajo nove dogodivščine. Strelec vlada bokom in bočnemu predelu ter pogačici, zato lahko tukaj pride do problemov, če znotraj odnosa ne zadovoljite njegove potrebe po svobodi in zabavi.

Sonce v KOZOROGU ( 21.12 – 20.1 )
Kozorog je deseto znamenje zodiaka, je glavno zemeljsko znamenje in mu vlada planet Saturn. Konji rojeni v tem znamenju so po naravi resni, odgovorni in potrpežljivi. Tak konj se dobro počuti v okolju, ki je dobro organizirano in so pravila in postopki jasni. Konj–kozorog bo za vas delal vztrajno in z vami delil željo po uspehu, če boste med delom jasno postavili meje med pravilnim in nepravilnim. Ti konji ne marajo tvegati in ravnati nepremišljeno saj so po naravi previdni in preudarni. Čeprav na trenutke delujejo otožno, potrto in pesimistično, so pravzaprav zelo občutljivi in čustveni. Znotraj vajinega odnosa bo blestel, če si boste redno vzeli čas za nego, krtačenje in masažo, ter mu s tem pokazali, da ga znate ceniti. Kozorog vlada kolenom in skočnim zgibom zato je pomembno, da te predele pred delom preventivno zaščitite z bandažami ali ščitniki. Ti konji imajo tudi občutljivo kožo, pozimi pa jih rado zebe, zato je pomembna nega dlake, primerna odeja in topel hlev. Konji, rojeni v tem znamenju, so uganka v vseh pogledih. Ko so še mladi delujejo resno, občutljivo in so zelo učljivi, zato dostikrat zgledajo starejši kot so v resnici. Ko pa odrastejo so bolj sproščeni, uživajo v trdem delu in ponavadi dočakajo visoko starost.

Sonce v VODNARJU ( 21.1 – 19.2 )
Vodnar je enajsto znamenje zodiaka, je stalno zračno znamenje in mu vlada Uran. Konji rojeni v tem znamenju so po naravi odločni in prijazni, pa tudi zelo domiselni. Čeprav igra okolje veliko vlogo pri občutku varnosti, mu največjo varnost predstavlja družba drugih konj. Znotraj črede je zelo uspešen in se lahko spoprijatelji z vsemi. Tak konj se bo za vas zelo trudil, če boste v trening in jahanje vključili nenavadne pristope in načine dela. Konji–vodnarji se vedno vedejo nekoliko nepredvidljivo, zato življenje z njimi ni nikoli dolgočasno. Njihova osebnost je malo čudaška in ekscentrična, zato vas in vašo izkrenost preverjajo na vseh nivojih in ves čas. Če je tak konj prepričan v vašo avtentičnost, potem bo znotraj odnosa prav blestel. Vodnar vlada bicljem in kitam upogibalkam, zato je potrebno pred delom te predele preventivno zaščititi. Čeprav mogoče ni očitno, so ti konji nagnjeni k živčnosti in nervozi, zato je pomembno, da z njimi preživite dovolj časa in skozi delo krepite vajino prijateljstvo, ter mu pomagate, da se sprosti.

Sonce v RIBAH ( 22.2 – 20.3 )
Ribi je dvanajsto znamenje zodiaka, je nestalno vodno znamenje, ki mu vlada Neptun. Konji rojeni v tem znamenju so zato po naravi zelo občutljivi, dovzetni in nekakšni sanjači. Na te konje zelo vpliva ozračje v njegovem okolju in zato ima lahko agresivno vedenje in hude besede nanj uničujoč občutek, predvsem zaradi njegove nežne osebnosti. Pomembno je, da takega konja namestite v tiho, mirno in spokojno okolje, zaželjeno zraven večje količine vode, ki mu bo nudila zaščito pred negativno energijo. Za njegovo dobro čustveno počutje je pomembno, da mu redno date možnost, da se zateče v svoj sanjski svet. Po naravi imajo zelo izrazito željo po pripadnosti in se bodo na vas zanesli, da jim nudite varnost. Ti konji uživajo v družbi konj, ki so po značaju prijazni. Če mu z veliko mero nežnosti in ljubezni pomagate graditi njegovo samozavest, vam bo vdan in bo za vas nesebično delal. Da pa res potegnete največ iz takega konja morate najti tudi načine kako zaposliti njegovo domišljijo. Radi imajo pomirjajočo glasbo, zato jim lahko zelo ustreza delo ob prisotnosti glasbe. Znamenje ribi vlada nogam, zato je zelo pomembna nega kopit in predelov na nogah, da ne pride na teh povdročjih do težav. Če ste lastnik takšnega konja, mu morate posvetiti čim več časa in z njim opravljati aktivnosti, ki mu povečujejo zaupanje v vas, saj so ti konji nagnejeni k idealiziranju.

Vir: Equiqorld, 2017: http://www.equiworld.net/uk/horsecare/astrology.htm 

BREZ KOMENTARJEV