NAJLEPŠI BELI LIPICANCI BODO NASTOPILI NA PREMIERI V LIPICI

NAJLEPŠI BELI LIPICANCI BODO NASTOPILI NA PREMIERI V LIPICI

3042
0
SHARE

Prvi topli sončni dnevi pomladi in premierna predstava vabita obiskovalce v sproščeno in zeleno okolje Kobilarne Lipica. Najlepši beli lipicanski žrebci bodo v nedeljo, 19. marca, ob 15. uri nastopili na premierni predstavi Lipiške šole klasičnega jahanja v novi turistični sezoni. Na vajetih jahačev Kobilarna Lipica bodo ob glasbeni spremljavi predstavili figure klasične dresure, s katerimi vedno znova navdušijo obiskovalce.

Premierna predstava se bo začela z nastopom šestih mladih lipicanskih žrebcev. Nadaljevala se bo s solo nastopom visoko izšolanega žrebca, ki bo predstavil najzahtevnejše figure klasične dresure, kot so piaffe, passage in pirueta.

Vozniki vpreg bodo predstavili dresurno vožnjo vpreg, medtem ko bo prav posebno doživetje točka »delo na dolgih vajetih«, saj visoko izšolan žrebec v tej točki izvaja vse zahtevne figure klasične dresure brez jahača v sedlu.

Za adrenalinski zaključek, ki vedno znova navduši, pa bodo poskrbeli najvišje izšolani žrebci s spektakularnimi skoki šole nad zemljo, kot so levade, pesade, capriole in courbette.

Niz predstav izbranih žrebcev

S premierno predstavo se bo začel niz predstav Lipiške šole klasičnega jahanja, ki bodo v marcu, aprilu in oktobru na programu vsako nedeljo ob 15. uri. Od maja do septembra pa si jih lahko obiskovalci ogledajo ob torkih, petkih in nedeljah ob 15 uri.

 

Na predstavah nastopajo izbrani žrebci, ki so s šolanjem začeli pri štirih letih starosti in več let nadaljevali vsakodnevno šolanje pod budnim očesom jahačev in trenerjev Lipiške šole klasičnega jahanja. Več o treningu elegantnih lipicancev, 436-letni tradiciji Kobilarne Lipica in posebnostih lipicanskih konj, ki pridejo na svet kot temna žrebeta in odrastejo v bele žrebce in kobile, lahko obiskovalci med prijetnim pogovorom izvedo na vodenem ogledu Kobilarne Lipica. Na samostojnem sprehodu po prenovljenih drevoredih med prostranimi zelenimi pašniki pa lahko doživijo tudi prijetno vzdušje sončne pomladi, ki je že prišla v Lipico.