Priklon, konja najlažje naučite s priboljškom

Priklon, konja najlažje naučite s priboljškom

4587
437
SHARE


Tisti, ki pa ste extra proti njim, pa se lahko učenja lotite z nagrado, ki temelji na pohvali, trepljanju…kliku…. Če uporabljate priboljške mora imeti konj jasno postavljene meje »fehtanja« in izsiljevanja. Če tega s konjem nimata razčiščenega, priboljškov nikar ne uporabljajte!

• Konja morate pred začetkom učenja raztegniti in ogreti. Priporočljivo je, da ga zlonžirate in raztegnete vratne mišice. Glavo obrnite proti levi plečki in nato proti desni plečki. Ko se konj dotakne plečke, mu nekaj sekund držite glavo v tem položaju. Ponovite vajo vsaj petkrat. Dobro raztegnite tudi njegove noge. Stopite pred konja, ga prosite za nogo in jo potegnite naprej (tako kot bi potegnili noge po sedlanju).
• Konj naj priboljšek povoha
• Konjev smrček vodite proti tlom, med prvi nogi. Če sledi, mu priboljšek takrat tudi ponudite. Šele ko bosta ta korak lahko ponovila tekoče vsaj trikrat lahko nadaljujete z naslednjim. Ne hitite in bodite potrpežljivi. Če se bo konj v iskanju priboljška začel umikati nazaj, ga primite za oglavko in zopet postavite na isto mesto.
• V naslednjem koraku boste morali privzdigniti konjevo sprednjo nogo. Seveda mora konj znati mirno držati noge. Dvignite nogo in konju iz zadnje strani (med nogami) pokažite priboljšek. Ko se približa s smrčkom, popeljite priboljšek še bolj nazaj. V tem momentu bi konj moral prenesti težo na zadnje noge.Ko to stori mu takoj ponudite priboljšek in pohvalite.
• Ko opravite ta korak tekoče vsaj trikrat, nadaljujte z naslednjim. Ponovite zgornji korak v celoti, le da tokrat priboljšek popeljete še bolj nazaj proti konjevim zadnjim nogam. Tukaj bi se konj moral tako raztegniti, da se z nogo katero držite dotakne tal. Torej, ena noga mora biti iztegnjena naprej, druga pokrčena na tleh.
• V tem koraku boste ponovili zgornji korak, le da boste ob priklonu dodali besedo »priklon«. To besedo uporabite ob vsaki ponovitvi. Ko bo vaja prišla konju v kri, ne boste potrebovali konjev gobček voditi s priboljškom, niti privzdigniti noge.

437 KOMENTARJI

  1. Click Here

    […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated data, nonetheless definitely worth taking a look, whoa did one particular find out about Mid East has got much more problerms at the same time […]

  2. Click Here

    […]Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated information, nevertheless truly really worth taking a appear, whoa did a single learn about Mid East has got a lot more problerms as well […]