Dartmoor poni

Dartmoor poni

2732
0
SHARE

Zgodovina:

Izvira v grofiji Cornwal v južni Angliji, kjer skoraj neprestano pihajo močni deževni vetrovi z Atlantika. Zaradi takih razmer in pomanjkanja hrane je postal zelo odporen. Predstavlja nekakšno aristokracijo med poniji in daje križan z angleškim polnokrvnim konjem zelo dobre in elegantne konje.
Angleška princesa Anne je te konje imenovala “kraljevski konji”. Odločili so se tudi da ga zdaj vzrejajo v čisti krvi in ga več ne križajo z polnokrvnjaki.{+++}

http://www.tomatengruen.de/?page_id=3
http://www.tomatengruen.de/?page_id=3

Je izjemno priljubljen, senzibilen in varen jahalni konj za otroke, z najboljšimi zasnovami za preskakovanje ovir. Zelo primeren je tudi za dresurna tekmovanja in za vožnjo vpreg.

Kratek opis konja:

Ima dobro nošeno, ozko, aristokratsko glavo z majhnimi ušesi, močan hrbet in mišičast zadnji del, krepke noge z močnimi, dobro ukrivljenimi skočniki ter gosto grivo in repno žimo.
Je zelo vzdržljiv: v enem mesecu lahko prehodi tudi 850 km, in to celo s tovorom, težjim od 75 kg. Je zelo inteligenten in poslušen. Ni višji od 130 cm, prevladujejo rjavci, temni rjavci in vranci.

Viri:
Pasme konj – Sašo Krumpak
Pasme, nega, šolanje, šport – Heidrun Werner
http://www.worldofhorses.co.uk/horses_usa/Breeds/horse_breed_Dartmoor_Pony.htm

BREZ KOMENTARJEV