Film – Osnove Nevzorovove Haute Ecole

Film – Osnove Nevzorovove Haute Ecole

1291
0
SHARE

Film “Nevzorov Haute Ecole Principles (Osnove Nevzorovove Haute Ecole)”

Prenos filma (26Mb):film_slika

Film je uradna publikacija šole Nevzorov Haute Ecole in razlaga splošne principe konjeve vzgoje; »zbranost«, »disciplino«, »lonžiranje«, »cordeo«, »dotikanje«, »umirjenost«.

Treniranje konja brez sredstev boleče kontrole resnično zahteva najvišjo obliko obvladovanja veščin treninga konj. Ta film ne uči teh veščin, ampak pokaže, da je ta metoda renična in možna.

Težke elemente klasične jahalne šole, popolno ubogljivost, popolno zbranost brez uzde ali oglavnice ali česa podobnega so imeli za nemogoče in nedosegljive. Zahvaljujoč Nevzorovovi metodi so se taki odnosi med konjem in človekom izkazali za možne, brez uporabe posebnih bolečih pripomočkov v konjevih ustih, brez kazni, brez kakršnihkoli sredstev kontrole.

Pokaže, kako je možno naučiti prave, žive biomehanike gibov in težkih elementov Haute Ecole, ki so življenjski in varni za konja, in ne da jim jih vsilil človek s pomočjo bolečih pripomočkov, ki poškodujejo konjeva usta in nos.

Šola vas opozarja, da je izvedba vsega, kar je pokazano v filmu, možna šele potem, ko natančno osvojite znanje te šole. Poskusi posnemanja takih odnosov med konjem in človekom brez tega znanja so zelo nevarni za zdravje in življenje tako človeka kot konja.

Ta film ni izobraževalni film. Objavljen je bil samo za splošno občinstvo.

«NEVZOROV HAUTE ECOLE» produkcija, 2006

Prevedeno in prirejeno z dovoljenjem ge. Lidie Nevzorove
Prevedla: “Shandor”

BREZ KOMENTARJEV