Masaža Konj

Masaža Konj

3102
0
SHARE

Pri masaži konj gre za preventivno in kurativno terapijo. S tem maser odkriva morebitne zdravstvene težave in jih lajša oz. poskuša vsaj delno odstraniti.

Tako kot ljudje, tudi konji potrebujejo občutek varnosti. Zato moramo doseči, da bomo za žival vredni zaupanja in bodo naše zahteve zanj razumne. Nekateri konji ob pričetku masaže postanejo nervozni, saj ne vedo kaj zahtevamo od njih. S pravilno tehniko se začnejo sproščati, in jim določeni pritiski začnejo popuščati. Konj se pomiri in prepusti terapevtu oz. maserju.

Kako se lotimo masaže? Roko položimo na telo konja in rahlo upognemo prste. Položaj palca je rahlo umaknjen od položaja kazalca, ter se nežno dotika konjevega hrbta. Zapestje držimo pokonci, vendar tako, da bo še upogljivo. S kazalcem, sredincem in prstancem izvajamo krog. Palec in sredinec pa ostajata na istem mestu in odpirata dlan. Tudi drugo roko položimo na sredino hrbta živali ,zato, da obdržimo kontakt med obema rokama ter živaljo. Masiramo v obliki kroga. Če bi gledali uro, bi pričeli pri številki 6, končali pa pri številki 12, kar pomeni, da naredimo en krog in pol, trajajoč 2 do 3 sekunde. Nato vajo ponavljamo, dokler ne zmasiramo določenega predela, kjer ima žival težave.

masaza konj3 masaza konj4

Zraven vsega, so nekateri maserji obdarjeni še z bioenergijo, katera dodatno pomaga. S tem pomagamo sebi, ter pomoč nudimo tudi svoji živali. Čedalje več maserjev se poslužuje te tehnike.

Skratka, če ima vaš konj kakršne koli težave, bi bilo priporočljivo poskusiti s masažo občutljivega dela telesa. Strokovnjaki za to področje, vam bodo znali svetovati, ter pokazati, kako lahko svojemu konju pomagate, da se bo stanje vsaj delno ali mogoče celo v celoti izboljšalo. Včasih se pri konju poslužujemo napačnih metod ali delovanja, ter tako naredimo več škode kot koristi. Prav v takem primeru je potrebno poiskati strokovnjaka, da nas o tem pouči.

S tem bomo osrečili sebe ter našega konjiča.

Sarah Panich