Če bi konji lahko govorili … (7)

Če bi konji lahko govorili … (7)

1772
0
SHARE

… bi postavili svojih 12 pravil za treniranje nekako takole:

 

7. Bodi dosleden
Ko se učiva nekaj novega, kot je na primer spuščanje glave, da lahko pregledaš moja ušesa, bom hitro dobil predstavo o tem, kaj bi rad od mene, če me boš enako poprosil nekajkrat zapovrstjo, ni problema. A če midva to nekajkrat ponoviva, potem pa to želi narediti tvoj prijatelj Janez, ki ima čisto drugačen sistem pregledovanja ušes, se jaz lahko prestrašim, on pa se lahko razjezi. Prav zares težko pogruntam, kaj bi moral narediti, če dobivam različne namige za izvedbo iste stvari. Če pa si dosleden, dokler ne vidiš, da sem se naučil, lahko šele potem začnemo spreminjati in dodajati. Vzemi si čas in presenečen boš nad vsemi variacijami, ki se jih lahko naučim. In če bom imel težave z dohajanjem, lahko vedno ponoviva to, kar sva se najprej naučila, to je zaklenjeno v spominu. Samo dobro položi trdne temelje in bodi dosleden, to mi je všeč.

Cherry Hill, How to Think Like a Horse (Storey Publishing, 2006)

Slovenski prevod te odlične  knjige izide v oktobru 2011 pri Tehniški založbi Slovenije!

tzs1

 

 

 

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/8WD9kM3PX5I" width="425" height="344" allowfullscreen="true" fvars="fs=1" /]

Bralcem svetujemo, da poiščejo nasvet kvalificiranega veterinarja in/ali strokovnjaka preden začno s kakršno koli diagnozo, zdravljenjem, terapijo oziroma delom s konjem.

Vašcer Quarter Horses

BREZ KOMENTARJEV