Uporaba hlevskih gum v konjereji

Uporaba hlevskih gum v konjereji

3140
0
SHARE

Vsebina članka vsebuje in predstavlja del ponudbe in je produkt iz prodajnega programa www.kancler-sistem.com.

Hlevske gume so bile razvite za namen boljšega počutja živali v boksih ali na prostem, s pravilno uporabo se zmanjšajo stroški nastilja in časa, porabljenega za čiščenje. Ob vsem tem pa uporaba hlevskih gum zmanjšuje hrup. Vse našteto omogoča pravilen izbor hlevske gume in priporočamo, da pred nakupom preverite proizvajalca in reference.

Ni pa vseeno, kakšno vrsto hlevske gume za konje izberemo, saj lahko z neprimernim izborom udobje konj zmanjšamo in ne dosežemo želenih učinkov.

V konjereji poznamo več vrst gum, od tistih za zaprte prostore do tistih za uporabo na prostem. Gume za zaprte prostore (odporne na kisline, vlago, visoke in nizke temperature):

–         Uporaba na tleh v boksih

–         Za zaščito sten v boksih, predvsem z namenom, da je konj zaščiten pred udarci

–         Hodnik in kopalnica, solarij

Gume za odprte prostore (odporne na kisline, vlago, visoke in nizke temperature, sonce, UV):

–         Izpust, iztekališče, odprti/aktivni hlev

–         Podlaga v prikolici

–         Sprehajalne naprave

Ob uporabi gum v konjereji se zmanjša možnost poškodb zaradi udarcev in zdrsov, kopita, tetive in sklepi so zaradi mehkejše podlage manj obremenjeni.

Za bose konje velja, da guma spodbuja pravilen razvoj kopita in zmanjšuje možnost ploskega podplata. Vsekakor je guma primernejša od betona ali hlevita in podobnih trdnih podlag.

Gume v boksih konjem omogočajo višje udobje konj pri ležanju (izolacija pred mrazom iz tal in mehkejša podlaga), zagotavljajo visoko higieno in so enostavne za čiščenje. Prihranek pri količini nastilja in porabljenem času za čiščenje boksa povrne investicijo že v roku enega leta.

Polaganje gum je enostavno, prav tako čiščenje in premeščanje v druge prostore (po potrebi).

Podjetje, ki se je specializiralo za proizvodnjo izdelkov iz kavčuka, skupina Kraiburg, proizvaja gume za konjerejo pod blagovno znamko Belmondo. Kvaliteta gum je rezultat trdnega dela, znanja in testiranj ter 60 let izkušenj v tej industriji. Gume s svojo obliko spominjajo na puzle, s sestavljanjem se doseže brezšivna podlaga brez izstopajočih robov ali kakorkoli drugače motečih elementov. Puzli se popolno prilegajo in razlika med različnimi proizvajalci je ta, da pri Belmondo gumah pri proizvodnji in izdelavi puzlov uporabljajo  vodni curek, ki omogoča maksimalno prileganje gum in enakomerno ravnino – podlago.

Zastopnik za Slovenijo je podjetje Kancler sistem d.o.o. s sedežem v Račah. Vse nadaljnje informacije na mojca@kancler-sistem.com in 02 609 50 50, 041 666 899.

BREZ KOMENTARJEV